Waarom zou je kaarsen branden?

Mijn moeder doet niet anders. Kaarsjes branden. En dan echt heel veel. Als je bij hun huis aankomt zie je de vlammen al. (Niet boven de daken, hoor). Zo enorm gezellig. Waarschijnlijk vind ik dit leuk omdat ik hiermee opgegroeid ben. Iets met een fijne jeugd, gezelligheid en warmte.

Daarom geef ik dit nu ook door aan mijn kinderen. Warmte en gezelligheid.

Ik ben zelf dus opgegroeid met warmte en kaarsjes. Daarna ging ik vooral voor praktisch. Geen kaarsen aan. Want dan moet je de muren extra witten. En wat dacht je van de ramen zemen? Zonder kaarsen te branden hoef je bijna nooit de ramen aan de binnenkant te zemen. Sinds mijn ziekte kijk ik niet te ver voorruit. Ik ga voor nu. Voor kaarsjes en gezelligheid. En dan moet ik maar sauzen over enkele jaren. Ik ben allang blij dat ik deze gezelligheid mee kan maken. Kijk niet te ver vooruit. Leef nu! En die ramen zemen binnen? Ik heb daarvoor speciale doeken. Een natje en een droogje gaan via een doek over het raam. Binnen een minuut is de boel weer schoon. En daarna ? Lekker de fik erin…… de kaars dan he?

Sszsq

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s