Buren dag.

Jawel, in september is het weer zover. Buren dag. Vorig jaar hadden de buuf en ik dit op ons genomen. Zij was net nieuw in de straat. Ik was net gescheiden. Allebei behoefte aan aanspraak of mensen ontmoeten. Ik had toen het pakker via Douwe Egberts besteld. Koffie, vlaggen, nougat en knutsel dingen. Zo leuk.

En toen belden er mensen in de straat aan. En meer en nog meer. Mijn hele tuin zat bomvol. Vuurtje aan. Kids speelden buiten op straat. Ook voor hen was het super leuk en gezellig. De buurt begon met een bakkie in mijn tuin. Daarna liepen mensen naar huis om thuis een sapje of een drankje te halen. Iemand anders kwam met een hele grote pan soep. Ik had het vuurtje aan waar ik brood en pizza’s op bakte. De buuf bakte frietjes voor de kinderen. Enkele mannen hielden het vuur in de gaten. Iets met mannen en vuur. Deze ervaring was voor iedereen zo enorm leuk. Wij hebben nu een straat app. En aankomende september als het weer zover is gaan wij kijken bij wie of welk plekje. Iets meer voorbereid dankzij het enthousiasme van afgelopen jaar. Nu al zin in.

Ik zou zeggen; ajetooo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s