Soms is het fijn om de bijwerkingen van een medicijn te weten. Of juist niet?

Bij mijn laatste chemokuur hoorde een bepaalde medicijn die verschillende bijwerkingen gaf. Ik heb daar nu nog uiterlijk een beetje last van. Een boller hoofd. Dit medicijn gaf een ontzettende honger gevoel. Dus je bleef het liefst eten. Mijn maag had niet eens trek. Maar een stem in het hoofd zei steeds: eten, eten, eten! Gewoon niet aan toe geven is natuurlijk het beste. Verder zorgde dit medicijn er ook voor dat je slecht kon slapen. En ik maar denken dat ik veel energie had. Niet moe werd. Korte nachten maakte. Maar na een week als het uitgewerkt was stortte ik een beetje in. Dan had ik extra slaap nodig. Als de kids op school waren deed ik dan ook regelmatig een dutje op de bank. Ik had mij zelfs een keer overdag verslapen. Bijzonder om dan te zeggen dat je je verslaapt hebt. Is het nou handig om van te voren de bijwerkingen te weten? Dat van het eten vind ik van wel. Anders had ik mij volgepropt. Voor niks. En dat van het het slapen hoorde ik later pas. Oftewel ik heb eerst nachten voor niks wakker gelegen. Later toen ik van deze bijwerking hoorde ging ik lekker laat naar bed. Op het moment dat de bijwerkingen over waren en ik moe werd gaf ik daar dan gewoon aan toe. Op dit moment heb ik een dubbele dosis antibiotica. Daar horen weer darm problemen bij. Dus neem ik braaf elke dag een yakult, pro biotica. En het helpt. Over twee weken begin ik met mijn hormoon tabletten. Daar zitten zoveel bijwerkingen bij. Geen idee hoe ik deze kan opvangen. Oude huid, allemaal stijve stramme spieren, bot ontkalking, opvliegers, rheuma/artritis klachten aan de handen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s