Een kerstboom het hele jaar door.


Ik was van de week bij de kwantum in Veenendaal om te oriΓ«nteren voor gordijnen in de gang. Het tocht enorm bij mijn voordeur. In de winter wordt het hierdoor extra snel koud en de zomer warm. Een extra isolatie laag met een heel dik gordijn lijkt mij daarom handig. Op een gegeven moment stond ik bij de kassa. Kwam er een medewerker aan met een pallet vol houten kerstbomen. 3D en 2D. In het grijs en wit. Er stonden voorbeelden bij de ingang voor 5 euro per stuk. Ik vond ze voor dat geld ineens wel grappig. Maar wat moet je er nu mee? De zomer komt eraan. Mijn gedachten dwaalden af. Ik zag zo’n witte kerstboom ineens aan mijn grijze schutting hangen. Haakjes aan de uiteinden. In de winter zou ik daar eikels en dennenappels aan hangen. Met de kerst lichtjes en kerstballen. En in de zomer van die reageerbuisjes met bloemen erin. Maarrrrr 5 euro is weer 5 euro voor iets wat ik niet nodig heb. Toch maar niet. Zegt de mevrouw achter de kassa: vindt u een van deze kerstbomen leuk? Dus ik vertel over mijn gedachten. Zegt ze: u mag er een gratis meenemen. Yes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s