Wat gebeurt er met een Facebookaccount als iemand overlijdt?


Iedereen kent het wel: Facebookprofielen die blijven bestaan, ook al is de persoon in kwestie overleden. Vooral bij verjaardagen is het pijnlijk, als er een melding komt dat de overledene jarig is. Tot nu toe kwam dat veel voor, omdat nabestaanden overlijdensaktes moesten opsturen om een Facebookprofiel op te heffen. Sinds vorige zomer is dat veranderd; er is nu een nieuwe optie, waarmee je zelf kunt aangeven wat er met je Facebookprofiel moet gebeuren als je overlijdt. Je kunt ervoor kiezen dat je account wordt opgeheven, dat je Facebookpagina een gedenkpagina moet worden of dat een vriend(in) jouw pagina gaat beheren. De keuzeoptie vind je onder ‘instellingen’. Vervolgens ga je naar ‘beveiligen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s