Thuiszorg.

Ruim voordat ik geopereerd werd kwam de huisarts met een voorstel om een soort maatschappelijk werker hier in huis toe te laten die tips kon geven. Hij of zij kon misschien iets voor de kinderen betekenen. Een poets regelen voor na de operatie als ik zes weken niet te zwaar zou mogen tillen. En eventueel wat gesprekken met mij voeren om mij voor te bereiden op de ingrijpende operatie. Na enkele weken, er is natuurlijk een wachtlijst, kwam een aardige hele jonge dame hier. Ik was vooral aan het woord om haar vragen te beantwoorden. Zijzelf kwam niet met tips. Ook niet aan het einde van het gesprek. De kinderen waren er in eerste instantie nog niet bij. Dat zou een volgende keer het geval zijn. En die poetshulp die zou niet voor niks zijn. Zo gaat dat tegenwoordig. Na een uur nam ik afscheid van haar en was ik nog geen steek verder. Ik had alleen een schorre stem van mijn eigen geklets. Binnen een week zou ik terug gebeld worden……

Na twee weken, eergisteren, werd ik terug gebeld. De poetshulp, ze wist de prijs nog niet, zou zelfs na een spoed aanvraag nog zes weken duren voordat ze komen. Dan heb ik mijn periode van zes weken niet te zwaar mogen tillen al gehad. Dus laat dan maar. De gesprekken met mij om de operatie voor te bereiden kan over twee weken. En de kinderen wilde ze wel een keer meenemen voor een wandeling om met ze te praten. Mmmh, dan zou ze ze moeten ontvoeren. Want vrijwillig gaan mijn kinderen niet met een onbekende mee. Dat heb ik ze ooit geleerd: ga nooit met een vreemde mee. Bedankt voor alle moeite jongedame. Het ga je goed! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s