Supersucces van het boek over een megaloser.

De verhalen over de ‘loser’ Bram zijn immens populair bij de jeugd. Veel jongens lezen liever niet. Omdat ze liever voetballen, hutten bouwen of Minecraft spelen op hun computer. Toch openbaarde zich vorige maand een opvallend fenomeen: in de top 100 van meest uitgeleende boeken van 2016 worden plaats 1 tot en met 8 bezet door onvervalste jongensboeken. De serie van Jeff Kinney over Het leven van een loser. Er zijn er ook nog eens een paar miljoen van verkocht. En dat voor een loser. 


Deze niet al te snuggere anti-held komt (vaak door eigen schuld) in hilarische situaties met slechte afloop terecht. Bram geeft zich op voor schooltoneel om populairder te worden bij de docenten. Hij opteert voor de rol van appelboom, lekker makkelijk. Achterliggend plan: de hoofdrolspeelster bekogelen met appels (Bram is niet zo’n aardig jongetje). Dan blijken de boomkostuums geen armgaten te hebben, dus dat bekogelen kan hij wel vergeten. Hij staat gewoon voor aap, en alles wordt nog gefilmd ook.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s