Hoe gaat het nu met mijn handen voeten en hun nagels?

De arts had mij al gewaarschuwd dat mijn nagels als ze gaan afbrokkelen dit na de chemo’s zal gebeuren. En hij heeft gelijk. Ze zijn geel. En ze worden alsmaar korter en korter.


Het lijkt alsof ik nu zie dat er gezonde nagel gaat komen. Zo’n 3 mm lang nu. En de rest daarboven is geel, keihard en begint afzet brokkelen. Ik kan precies zien wanneer er stukjes af gaan breken. Dan is de nagel heel wit van kleur.


Hoe lang gaat dit zo door? Toen ik bij de MRI scan was zei een medewerkster van daar dat haar zus hier nog last van had. De chemo was ruim een jaar geleden….. En mijn blauwe geen nagels daar geldt hetezelfde voor. Van de zomer maar leuke kleurtjes nagellak gebruiken. En wat de nagels betreft van mijn handen? Het wordt er niet makkelijker op om dingen los te peuteren zonder nagels. Als ik bijvoorbeeld een sticker niet van een potje los krijg neem ik deze wel mee naar school. Vraag ik het toch gewoon aan iemand bij het schoolplein 😬.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s