Het financiële plaatje.

Ik ben afgelopen weekend met mijn broer om de tafel gaan zitten over hoe ik er nu voorsta met de financiën. Ik had van te voren al zoveel mogelijk opgezegd: geen weekend krant meer. Ook geen tijdschrift voor de kinderen. Tegenwoordig kan je toch alles via internet halen aan informatie. De postcode loterij durfde ik niet op te zeggen. Dat is dan ook mijn enigste verspilling aan geld. Tot nu toe heb ik nog het goedkoopste abonnement van de KPN en daar krijg ik het grote pakket voor en snelste internet. Zodra het bedrag omhoog gaat ga ik bellen. De energie rekening kan omlaag. Ga naar de Consumentenbond site en het wijst voor zich hoe je kan overstappen naar een goedkopere maatschappij. 

In mijn uitgaven plaatje moet ik rekening houden met elk jaar het eigen risico bedrag voor de komende jaren te moeten betalen. Ouder bijdrage, overblijf kosten en een schoolreis zijn bedragen die niet maandelijks zijn maar zeker wel iets om rekening mee te houden. 


En hoe sta ik ervoor? Veel is nog niet duidelijk. Dus eigenlijk weet ik het nog niet. Ik heb recht op bepaalde toeslagen. Dan zou ik het wel redelijk moeten kunnen redden. Maar om een bepaalde reden krijg ik deze ‘voorlopig’ nog niet. Dus dan wordt het heavy om het koppie boven water te houden. En extra werken zit er voorlopig ook nog niet in. Gelukkig eten wij nog van al die boodschappenpakketten. En ik heb mensen om mij heen die kunnen bijspringen in nood. Maar dat wil ik natuurlijk liever niet. Voorheen had ik deze zorgen niet. Wat een luxe was dat. Toen nooit zo gerealiseerd. Ik vind het ook extra zuur omdat deze dubbele vervelende situatie niet mijn keuze is. En nu zou ik het graag met humor willen aanpakken…..

Als ik de postcode loterij straatprijs win ga ik nog meer vrienden krijgen, als ik dat maar aankan…. Nee, helaas. Ik kan hier even geen grapjes over maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s