Ik zou als patiënt lekker eten mogen bestellen…… At your requist.


Ziekenhuis Gelderse vallei te Ede heeft een uniek systeem wat betreft voeding voor patiënten. Bijna elke patiënt is er vol lof over. Dat wil ik ook zijn. 

Ik doe mee met een trial waardoor ik vier dagen rondom de chemo niet mocht eten. Dus tijdens de chemo kuur kon ik alleen genieten van de geuren en het aanzien van eten. 

Dus straks met de operatie komt mijn tijd. De dag daarna ga ik me toch eten! Ik ga het hele menu kaart bestellen. Of toch niet? Dit geloof je niet. Ik kreeg vorige week een mail dat ik drie dagen voor de operatie en de dag zelf helemaal niks mag eten. Dus ook niet het beroemde overheerlijke waterijsje op de uitslaapkamer als de operatie achter de rug is! Of ik van de week even het doosje van de trial wil komen ophalen met vitamine pillen, een zakje soep en thee zakjes. Vreeeeeeeselijk. De dag na de operatie moet ik toch echt weer aan de kibbeling, bic Mac, M&M’s en Snickers met witte chocolade. En mijn gemiste maaltijden inhalen.

Hoe ga ik dit aanpakken? Optie 1: ik geef aan dat ik echt niet de dag na de operatie naar huis kan aangezien ik ‘alleen’ ben met twee kinderen. Dan kan ik de dag daarna alles, maar dan ook alles bestellen. Een extra overnachting moet toch mogelijk zijn voor een tevreden vaste klant? Optie 2: gewoon net voor vertrek naar huis van alles bestellen. Daar maken wij een doggie bag van voor eenmaal thuis. Optie 3: ik moet proberen het op een akkoord te gooien met het ziekenhuis. Ik werk al mee met een trial. Kost mij al genoeg energie en het is goed voor hun naam. Dan mogen daar best wat maaltijd waardebonnen tegenover staan voor mij namens het ziekenhuis. Ik heb ze dan namelijk ook nog eens minimaal zeven maaltijden bespaart.

Anyway: ik ga mijn trial box eerst maar eens ophalen. Wie A zegt moet ook B zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s