Ik was zo goed bezig met suiker en bepaalde E-nummers te vermijden. Waarom?

Ik ben sinds ik kinderen heb bezig met zo gezond mogelijk te eten. Dit kwam vooral omdat ik geen makkelijke eters in huis heb. Dat beetje wat ze aten en eten wil je dan toch een beetje gezond houden. Op verjaardagen en bij vriendjes, school etcetera mag alles hoor. Maar thuis doordeweeks wordt hier over het algemeen zo gezond mogelijk gegeten. 


Iedereen weet dat suiker niet goed is. Dus de pakjes voor maaltijden komen hier al een tijd niet binnen. Wij zijn van de volkoren pasta’s en verse groenten. Daar smullen de kinderen gelukkig inmiddels van. Snoep…. Blijft lekker. Mogen ze ook echt wel tussendoor. Maar geen zakken vol. E-nummers? De gevaarlijkste, de E621 die als smaakversterker in heeeeeeel veel producten wordt gebruikt probeer ik zeker te vermijden. Met vers eten is dit een makkie. En dan leef je voor je gevoel al jaren zo. Zo gezond mogelijk. Dit geef ik mijn kinderen mee. En dan krijg je alsnog die vreselijke ziekte. In het begin dacht ik dan ook: pff, ik zit volgepompt met medicijnen dus dan maar een beetje genieten. Lekker makkelijk eten met een pakje met smaakversterker. Goedkoop, lekker en makkelijk. Maar is dit wel handig? Ik heb de boel weer gereset. Ik blijf bij gezond eten zolang het betaalbaar is. Ik blijf het goede voorbeeld geven aan de kinderen. En dat ik ziek ben geworden? Dat kan aan van alles liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s