Bij bepaalde ziektes levenslang gestraft met bv hypotheek.

Ik was laatst bij een bijeenkomst in het ziekenhuis. Daar sprak ik mensen die vroeger, soms jaren en jaren geleden ziek waren. Inmiddels weer helemaal genezen. Volledig aan het werk. Kinderen krijgen is ze door de ziekte al niet gegeven. En dan een ander iets: een huis kopen….. 


Als je een baan hebt, een fijn loon zodat je een hypotheek kan betalen, dan zou je toch een huis moeten kunnen kopen. Maar mensen die diabeet zijn of kanker hebben of hebben gehad, soms ver in het verleden, krijgen meestal geen hypotheek. Dan heb je al de pech om dit door te moeten maken en dan wordt je ook nog eens voor de rest van je leven gestraft door geen hypotheek of levensverzekering te krijgen. Best oneerlijk. Nu hoorde ik van een ex-patiΓ«nt dat Independer je medisch dossier opvraagt. Ze overleggen met je oud behandelaar arts hoe je er nu voor staat. En als deze zegt dat je de kans hebt net zo lang te leven als ieder ander, je ziekte hebt overwonnen, dan kan je alsnog een hypotheek krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s