Pompoensoep op voorraad.


Pompoensoep is erg makkelijk te maken. Je kan er alles bij in gooien om de soep hartig te laten of juist zoet. Het is wel handig om te weten dat je de pompoen niet hoeft te schillen. Scheelt weer een hoop werk. Even doormidden snijden. De pitten eruit halen met een lepel. De pitjes kan je roosteren en later als garnering gebruiken.


Ik koop tegenwoordig de pompoenen alleen in de aanbieding. Dan pak ik een grote pan. Daarin gaat olie met de stukken pompoen. Een beetje water erbij. Goed gaar brutselen. Pureren met de staafmixer. En dan heb je hele dikke drap. Ideaal om in kleine porties in te vriezen. Wanneer je zin hebt in pompoensoep pak je in plaats van een pakje een paar blokjes basis soep. Voor de een gaat er dan nog water bij, een bouillon blokje, uien en bijvoorbeeld sambal. Een ander die van zoet houdt pureert een banaan erdoor, en wat water erbij en/of sinaasappelsap en/of kokosmelk. Met wat zout en peper maak je het op smaak. En klaar. Ik vind zelf uitgebakken spekjes of ui eroverheen heerlijk. Maar met deze ‘drap’ als basis kan je twee verschillende smaken soep in no time op tafel zetten. De schaaltjes met toppings erbij. Gevarieerder kan bijna niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s