Ik schrok een beetje van de slaaptijden voor mijn/onze kinderen.

Ik merkte al een langere tijd dat mijn zoon minder slaap nodig leek te hebben dan zijn zusje.


In de zomer merk ik dat de slaaptijd echt korter is. Dit heeft natuurlijk ook te maken met geen school, niks te leren en vooral lekker spelen. Op een gegeven moment als de dagen korter worden en ze gaan weer naar school hebben ze echt meer slaap nodig. Dan gaan ze ook heeeeeel veeeeeel meer eten (meestal).


Mijn zoon heeft tot nu toe echt veel minder slaap nodig dan onze dochter. Ze schelen een jaar. Toch gaan zij gelijk naar bed. Ik lees voor hun beidden voor. Mijn zoon mag dan nog een half uur zelf oefenen met lezen. En ik geef toe als ik af en toe check na een half uur, dan is zijn lampje uit en meneer slaapt. Dus wat betreft de test, ieder kind verschilt… klopt helemaal. Mijn dochter heeft echt haar slaap nodig. Zoonlief kan best zo af en toe met wat minder. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s