En dan ga je in de zomervakantie niet naar het buitenland.

De zomervakantie…. Wie gaat er niet naar het buitenland? Bijna iedereen wel. En wij als gezin? Nee. De mei vakantie is zoveel goedkoper dan de zomervakantie. Dus wij zijn al geweest. Maar dan nog heb je te maken met kinderen die 6 weken vrij zijn. En in Nederland kan het een zomer lang slecht weer zijn. Dus wat dan te doen?

Wij hebben al een kleurtje van de mei vakantie. Toen zijn wij naar Turkije geweest. Prima temperatuur. Geen rijen voor het eten of wat dan ook. Het was zo lekker rustig. In de zomer is het daar denk ik zelfs veel te heet. Maar in de zomer vakantie hebben onze kids 6 weken vrij. Hoe gaan wij deze leuk invullen voor weinig? Want een beetje pretpark met wat eten en parkeren is ook belachelijk duur. Wat een geluk! Wij hebben via de postcode loterij 4 kaarten gewonnen voor een pretpark. Wij hebben voor Duinrell gekozen. Onze dochter houdt van wildwaterbanen en onze zoon van loopings. Klaar. En mocht het slecht weer zijn dan gaan wij naar het tikki zwembad. 


Is het een paar dagen mooi weer (wel meer dan 5 dagen) dan zetten wij ons buitenzwembad op met disco lampjes en verwarmd water op zonne energie. 

En is er wat minder mooi weer voorspeld en het is onverwachts droog na het avond eten? Dan pakken de kids hun fietsen. En dan gaan wij met z’n vieren naar een speeltuin met een crossbaan hier in de buurt. Het feit dat de kinderen na het avond eten nog de straat op mogen is voor hun een enorm feest. De rest van het jaar gaan ze na het avond eten namelijk niet naar buiten (buiten de poort). 

Bij een hele voorspelde droge dag gaan wij naar een klimbos in de buurt. Of paps of mams maakt een speurtocht in het bos. Deze kan je ook wat later plannen als het wat donkerder wordt. Super spannend voor de kids.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s