Superfoods. Heeft het een meerwaarde?


In bepaalde leef en eet stijlen hoort superfood. Onder andere in een paleo eetstijl. Moerbeien, acai bessen, tarwe gras en ga zo maar door. Het liefst zo min mogelijk koolhydraten. Mocht je toch voor een boterham gaan dan mag een spelt boterham. 


Je betaald meteen de hoofdprijs voor zo’n brood. Heel in het begin was spelt inderdaad een tarwe die minder koolhydraten zou bevatten en wel genoeg voeding zou afgeven. Maar inmiddels door de grote vraag/hype wordt deze graansoorten genetisch gemanipuleerd.


En dan heb ik nog niet eens over al die bessen. De vraag hiernaar is zo groot dat ze inmiddels massaal worden geplant. En km de oogst niet te laten mislukken gebruiken ze bestrijdingsmiddelen. 


In Amerika zijn ze helemaal gek van boerenkool. De boerenkool gaat in een smoothie voor onderweg. S’avonds wordt er geen ‘gewone’ zak chips opengetrokken maar wel boerenkool chips. Geef mij maar de gewone Hollandse boerenkool stamppot op mijn bord. 

Bij elke tijd hoort een soort dieet wat het beste zou zijn. Het brood dieet is al geweest, Sonja Bakker en zelfs een sherry dieet 😳. Ik zou zeggen, alles met mate. Volg je gevoel. En luister vooral naar je lichaam hoe deze reageert op voeding. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s