Drinken door een rietje, ook voor volwassenen.Β 

  

Het viel me op dat ik veel beroemde mensen in Amerika door een rietje zag drinken. Dit zal vast niet voor niks zijn. Ik ben eens even gaan googlen. Wat blijkt; zelfs de tandartsen in Nederland raden dit aan te doen bij zoet, zuur en koolzuurhoudende drankjes. Omdat deze drankjes je glazuur aantasten. En als je dan al je tanden gebleekt hebt is het niet handig om dit weer teniet te laten gaan door drankjes. 

  

Maar ik kan me ook herinneren dat ik bij het consultatie buro te horen kreeg dat kleine kinderen zo snel mogelijk af moesten van de speenfles en daarna de rietjes. En hop hop hop zodra ze kunnen moesten ze drinken uit een beker. Dit heeft te maken met de spieren in de lippen/mond en dus de spraak/uitspraak van woorden. Oftewel, kinderen moeten dan maar afwisselen dit in verband met hun mond gymnastiek. De speen zo snel mogelijk afschaffen. Daarna melk drinken uit een beker zonder rietje omdat deze niet slecht is voor de tanden. Dit geldt ook voor water. De sapjes door een rietje drinken. 

  
 
En voor ons als volwassenen? Koffie of thee door een rietje lijkt me niet wat. Dus deze dan maar toch gewoon uit het kopje of een mok. Water en melk natuurlijk ook. Maar de sapjes, smoothie’s, en frisdranken gaan in bekers met een rietje. Zie bovenstaande. Het voordeel van het plaatje hierboven is dat je meteen een anti insect gebeuren hebt van je drankje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s