40 plussers zijn cholesterol bommen…..

Dit hoorde ik laatst op het nieuws. Dat mensen die 40+ zijn moeite hebben met gezond eten en drinken. Ze sporten te weinig. Oftewel 50% van deze groep mensen hebben een te hoog cholesterol. Heel bijzonder vind ik dit. Ik zou zeggen dat 50+ mensen hier meer aan zouden voldoen omdat deze mensen misschien meer moeite hebben met sporten. Of zou deze laatste groep zich meer beseffen dat ze wat ouder zijn en dat het nu of nooit is om een gezondere levensstijl te hebben?

  
Het grootste probleem volgens het journaal bij de 40+ mensen is om de knop om te zetten om anders te gaan eten en te gaan sporten. Dit snap ik op zich wel. Mensen die kinderen hebben gaan vaak omdat de kinderen groter zijn (en zich beter vermaken) meer werken. Dus hun vrije tijd om te kunnen sporten vullen ze met werk. Als je dan klaar bent met werken is het heel makkelijk om eten te bestellen of een ongezonde snelle prak te maken. En wat dacht je van je stofwisseling? Voor mijn 40ste kon ik alles eten waar ik zin in had. Alles bleef strak. Ik merk dat ik nu moet opletten met wat ik eet. En als ik een buikje ga krijgen dat ik zeker 4 maanden bezig ben met sporten en beter eten voordat ik weer de ‘oude’ ben. Dus ik snap wel dat het moeilijk is om die knop om te zetten. 

  

Maar ik ga ervoor. Sinds februari ben ik bezig met squads en planken. Dit doe ik elke dag. En ik ren een paar keer per week 5 kilometer. Wat eten betreft; ik eet zonder pakjes. Ik probeer suiker zoveel mogelijk te vermijden. Helaas kan ik niet altijd zonder chips/friet oftewel vet. Maar met deze redelijke gezonde eet stijl (het kan altijd beter) en sporten mag ik wat 40+ser niet klagen. Een tijd geleden werd bij mij bloed afgenomen. En volgens de huisarts heb ik het cholesterol gehalte van een jongedame 😌.

Dus de tip is; zet die knop om. In het begin is het zwaar. Vooral het volhouden van een andere eet gewoonte. Zeker omdat je niet heel snel resultaat ziet. Maar uiteindelijk ga je je beter en fitter voelen. Nu bedenk ik me ook ineens dat dat de reden is dat 50+ gezonder zijn dan de 40+. Dus doe maar mee.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s