Zelf hummus maken.

Hummus is zo gezond. Niet zozeer de voorverpakte versie maar wel zelf gemaakt. En het is zo makkelijk. Je hebt wel een blender of een andere hak machine nodig. 

Je neemt; een blik kikker erwten, olijf olie, knoflook of ui, iets van kruiden (ik gebruik Raz El Hanout, te koop bij de appie XL) en tahin (ook bij de appie XL te koop). Deze laatste twee producten lijken bijzonder. Maar eenmaal in huis zijn ze super handig. En zw blijven jaren houdbaar. De kruiden Raz El Hanout kan je ook gebruiken om je kip of gehakt te kruiden. Of om door de couscous of nasi en tomatensoep te mengen. De tahin blijft na openen nog maanden en maanden houdbaar in de koelkast. Oftewel ideaal voor een volgende keer hummus te maken. Maar mocht je niks met deze kruiden hebben dan pak je de kikkererwten, knoflook of ui, tahin, olijf olie en bijvoorbeeld kerrie poeder.

  

De ingredienten gaan in een blender. De verhoudingen naar smaak. Eerst de kikkererwten met de ui of knoflook fijn malen. Daar wat kruiden bij en vooral niet teveel tahin. Voor een klein blikje erwten neem je maximaal een eetlepel tahin. Meestal maak ik ‘teveel’. Dan vries ik portie’s in. Ideaal voor onverwacht bezoek of gewoon wanneer ik er ineens zin in heb. De hummus zet je dan op tafel met een scheutje olijf olie overheen en wat paprika poeder.

Ideaal op je broodje, cracker of met rauwkost. En zelfs bij je avond maaltijd zoals een rijst of couscous is het een supergezond lekkere sausje.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s