De avondvierdaagse lopen met ‘kleine’ kinderen.

Morgen is het weer zover; de avondvierdaagse gaat weer van start in Ede.

Wanneer ga je de avondvierdaagse lopen met je kind? 


Daar is natuurlijk geen vaste regel voor. Mijn zoontje is dol op het buiten zijn en wandelen. Die loopt al mee vanaf zijn 4de levensjaar. Bij ons in Ede begint het met de 5 kilometer loop. In Bennekom kan je starten met 3 kilometer. Dit was misschien wel iets voor mijn dochter geweest. Anderzijds vind ze het ook wel weer leuk om met vriendinnetjes uit haar klas te lopen. Vandaar dan toch weer de 5 kilometer. Maar zij redt dit ook maar net. 


En gaan wij als ouders nog vantevoren oefenen met ze? Nee. Ik vraag aan de kinderen of ze mee willen lopen. Een ‘nee’ is ook helemaal prima. Tot nu toe roepen ze nog heel hard ‘ja’. Dit heeft te maken met de gezelligheid van klasgenootjes, een medaille en de snoepjes onderweg. En dan kan ik wel zeggen; ik koop niks voor ze en geef ze niks mee. Maar dan nog krijgen ze meer dan genoeg (soms teveel) van andere mensen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat mijn herinneringen van vroeger van de vierdaagse zijn; vooral heel veel gezelligheid! Een pakje capri sun, snoepjes en bolletjes met gebakken ei ertussen of knakworst. 


Dus dit jaar lopen wij weer mee. Ik heb een dag een hesje aan. Dit betekend dat ik andere kids in de gaten moet houden. Helemaal prima. We maken er weer wat van dit jaar. Wat betreft de weersvoorspellingen; die zijn weer slecht. Ik kan mij daar soms druk om maken. De kinderen gelukkig niet. Die vinden een regenbui helemaal prima. Alleen vorig jaar met onweer erbij in het bos vonden ze iets minder leuk. Laten we hopen dat het dit jaar toch vooral droog is. Een beetje regen mag. Maar liever geen onweer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s