Allerlei soorten popcorn.

  
Ik zie in de supermarkten allerlei soorten popcorn voorbij komen. Voorheen alleen maar de zoute, zoete of caramel versie. Maar tegenwoordig ook sour creme, cheese, chocolade en aardbei en ga zo maar door. Klinkt allemaal best lekker. Maar oh zo makkelijk om zelf te maken.

  
Dan  kijk ik in de supermarkt naar de verschillende soorten smaken. En dan denk ik; met mijn zak mais, die ik zelf kan poffen in de pan en met bepaalde ingrediΓ«nten, maak ik dit alles na. Goedkoop, vers en voor weinig.

  

Oftewel, ik pak een hand (pof)mais. Gooi dit in de pan met wat olie. Goed blijven schudden met de deksel erop. Als de boel eenmaal gaat poffen heb je al snel een flinke lading popcorn. Dan kan je wat suiker in de pan doen, of chocolade…. Eigenlijk alles wat jij lekker vindt. Blijf roeren/schudden. Eventueel kleurstoffen erbij voor een mooi effect. Dit kunnen ook natuurlijke kleurstoffen zijn zoals rood van bietensap bij de reform winkel te koop. Met honing is ook erg lekker. Iets minder gezond. Want wij denken dat honing gezond is. Helaas. In de supermarkt verkopen ze meestal nep honing. Gewoon suikerstrooier. Maar voor zo af en toe niks mis mee.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s