Kindjes en tanden poetsen.

Volgens de tandarts kunnen kinderen tot twaalf jaar niet zelfstandig hun tanden poetsen. Ze denken dit wel zelf te kunnen. Maar dan gaat het niet optimaal. Ik hoor dan ook vaak om me heen; mijn zoon of dochter had weer een gaatje. Die moest gevuld worden bij de tandarts. Soms met en soms zonder verdoving. 

  
Een geluk! Jonge kinderen hebben een melk gebit om te oefenen voor later. Maar leer hier wel van! Laat de kinderen zelf hun tanden poetsen. Maar poets als ouder nog even na. Het liefst s’morgens en s’avonds.

  
Ik laat de kinderen s’morgens hun tanden en kiezen zelf poetsen met een tandenborstel en tandpasta. Soms poets ik nog even na. In de avond laat ik de kinderen hun tanden en kiezen zelf poetsen met een elektrische tandenborstel. En dan help ik of mijn man ze zeker nog even door het hele gebit te poetsen met onze hulp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s