Hollandse stamppot op zijn Thais.

  

Hierboven zie je een foto van de voorbereiding van een stamppot. Ik ben zelf dol op Hollandse stamppotten. Mijn man heeft hier niks mee. Hij is wel dol op Indisch, Surinaams en Thais eten. Ik vond laats een recept bij de Lidl voor een Thaise stamppot. 

 

Wat heb je hiervoor nodig? Ik moet trouwens wel even melden dat de voorbereidingen best wat werk was. Maar je kan het wel heel makkelijk voorbereiden. Ik had vantevoren een pan met 800 gram piepers, een liter water, en een zakje green curry van de Lidl in een pan. In een andere pan had ik 500 gram broccoli in water. Pan nummer drie bevatte bonen uit een pot (vers mag natuurlijk ook).  In een braadpan had ik de gehaktballen. Volgens het officiΓ«le recept moet je gehaktstaven maken met satΓ© stokjes. Maar ik vond balletjes draaien en bakken iets makkelijker. Bij het gehakt hoort een frisse saus van Griekse yoghurt, verse bieslook, zout, peper, en eventueel wat Chili saus. Oh ja, de gehaktballen maak je van 500 gram half om half gehakt met zout, peper, 3 schepen sambal, 3 scheppen paneermeel, 1 ei en bieslook.

 

Alles koken en bakken. De piepers in de groen curry met kookwater smashen. Daarna de pannen op tafel. Het sausje erbij. En in een bakje nog wat cashew noten. Een ieder maakt zijn eigen samenstelling. 
 

Onze kinderen vinden een laagje ketchup altijd lekker bij iets onbekends wat ze eten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s