Kan een ‘vriendje’ van je kind ‘dwingen’ om te spelen?

Mijn zoon is een kind die een ieder te vriend wilt houden. Oftewel, hij komt nog weleens uit school met meerdere vriendjes achter zich aan. Iedereen wil graag met hem spelen. Dit lijkt leuk. Maar is het zeker niet altijd. Ik sta regelmatig op het schoolplein met mijn zoon (lichtelijk in paniek) en meerdere vriendjes om hem heen. Wat dan te doen?

  
Dan staat er ineens een moeder bij mij met haar kind. En zegt zij tegen mijn zoon en mij; regel het maar. Jullie hebben iets afgesproken. Hoe gaan jullie dit oplossen? Ik kan dan alleen maar denken; Ook mijn zoon krijgt wel eens een nee te horen wat spelen betreft. Dan heeft mijn zoon op dat moment ook even pech. En als hij dan baalt….. en verdrietig is….. Wat doe ik dan als moeder? Dan troost ik hem en zeg ik; lieverd, het loopt nu even anders dan jij had verwacht. Wij maken thuis samen ons eigen feestje! 

  

Oftewel; ik vind dat een ander je niet kan dwingen met wie je eigen kind gaat spelen! Ik hoop zo dat moeders of vaders dit begrip ook kunnen tonen naar hun eigen kind, het speelvriendje en de vader of moeder hiervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s