Een blondie maken.

Dit is een heel makkelijk recept. Afgelopen zondag hebben mijn dochter en ik deze gemaakt. Het eind resultaat was wel een behoorlijke harde koek. Maar heeeeerlijk van smaak. Ik weet niet of deze zachter zal zijn als je dit alles korter in de oven doet.

Wat heb je zoal nodig?

125 gram bloem, 90 gram witte basterdsuiker, 50 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 125 gram bloem, iets zout, 100 gram pure chocolade, 50 gram witte chocolade en eventueel 150 gram walnoten.

Smelt de boter in een pan. Haal de pan daarna van het vuur. Meng de basterdsuiker, kristalsuiker, vanillesuiker en het ei erbij. Daarna de bloem en zout. Spatel als door elkaar. Het liefste niet al te lang. Meng daarna de gehakte walnoten erdoor en de helft van de chocolade (ook in stukjes gehakt). Giet dit alles in een vorm die met bakpapier is bekleed. Ik had een brownie vorm gepakt. De andere helft van de chocolade nog eroverheen gegooid. Dit alles in een voorverwarmde oven op 175 graden. Mijn oven gaat hard. Ik had deze op 150 graden en alles was behoorlijk gaar na 40 minuten. Goed laten afkoelen. Daarna in stukken snijden en genieten maar.

Ik denk dat ik deze morgen weer maak voor mijn verjaardag. Maar misschien giet ik er een laagje honing doorheen. Zo gepiept zo gedaan en dan ruikt meteen het hele huis naar iets lekkers. Een goed begin van een verjaardagsfeest met dames. Koffie/thee en chocolade! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s