Met korting reizen bij de NS.

Ik ging een tijd geleden met de kinderen op stap met de trein. Tenminste….. Dat was de bedoeling. De kindjes konden voor 2,50 per persoon met de trein. Prima prijs. En ikzelf….. zou met korting mee reizen met het abonnement van mijn vader mee of van mijn broer. Voor 40% korting. Klinkt ook erg leuk. 

 

 
Mijn ouders, broer, zijn gezin en ik met de kinderen stonden klaar bij het loket om kaartjes aan te schaffen voor een retourtje Utrecht. De meneer van het loket gaf aan dat je alleen met korting mee mag reizen als je voor 16:00 met de trein gaat of na 19:00….. Voor 16:00 zou voor ons betekenen dat wij niet al te lang in het spoorwegmuseum zouden zijn. En na 19:00 was toch echt te laat voor onze kinderen om dan nog richting huis te rijden en dan naar huis, eten, omkleden en naar bed. Dus helaas. Ik moest de volle pond betalen voor een retourtje Utrecht. Om 13:30 zaten wij met z’n allen in de trein. En die bleef maar stil staan. En stil staan. Op een gegeven moment kregen wij te horen dat er een storing was met een wissel verderop. De treinen reden niet naar Utrecht. En voor hoelang? Dat wist niemand. Iedereen stapte uit. 

  
Wij hadden toen met z’n allen besloten om naar Arnhem te gaan. Kijken naar de nieuwe bibliotheek, het aardvarken (een kado van Burgers Bush) en natuurlijk het nieuwe station. Komen we aan in Arnhem; staat er heel groot op een bord; de stroomstoring richting Utrecht is weer opgelost…. Lekker dan. Je kan nog zo goed voorbereid zijn door te kijken op het internet of er werkzaamheden zijn bij het openbaar vervoer. Dan nog kan zoiets als dit altijd gebeuren. En het overkomt mij iets te vaak. Ik sta nog liever in de file met mijn eigen muziek op de radio en iets lekkers te eten wat ikzelf heb meegebracht dan voor de zoveelste keer door de NS te worden teleurgesteld. De NS kost mij veel geld voor wachten, teleurstellingen en niet komen waar ik graag zou willen zijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s