Sausjes en salades op tafel. Vaak gooi je teveel weg.

Op een verjaardag zet je vaak naast een stukje brood/soep stengels of toast(jes)  wat salades op tafel. Voorheen pakte ik een of meerdere bakjes salade en zette deze in een keer op tafel. Aan het einde van de avond waren de salades overstuur. Oftewel, deze gingen de prullenbak in. Zonde!

  
Inmiddels weet ik dat ik op een groot bord meerdere schepjes leg van verschillende salades. Dit staat ook nog eens heel gezellig, al die kleuren door elkaar. Een groot bord met allerlei verschillende kleuren en smaken van meerdere salades. Dit staat mooi/gezellig.
Je kan ook een papieren tafelkleed pakken. Daar zet je je bakjes op met salades. Met een stift zet je een tekening om het bakje. Daarbij zet je wat er in het bakje zit. Overzichtelijker kan het eigenlijk niet.

  
Je kan ook een salades soort in een bakje leggen. En in het bakje een prikkertje zetten met de tekst erop wat de smaak van de salade is. Het prikkertje/vlaggetje met tekst kan je ook in een kurk prikken zodat ze goed zichtbaar blijft.

Een voordeel van niet het hele bakje salade in een keer op tafel zetten is dat je salade niet overstuur raakt na een dag of avond in de warmte te hebben gestaan. Oftewel, je pakt een gedeelte van je salade. Deze staat voor een deel op tafel en wordt wel of niet opgegeten. Zo niet….. dan gooi je deze (helaas) weg. Maar dan heb je nog steeds een deel over voor een volgende keer/party. Sommigen zijn zelfs in te vriezen. En mocht dit niet mogelijk zijn en je hebt er de komende dagen geen zin in, dan kan je de salade aan de visite meegeven of op Facebook zetten via stop voedselverspilling. Ik neem het ook nog weleens mee naar het werk. Daar komt alles op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s