Kauwgom kauwen. Vanaf welke leeftijd?

Mijn kinderen zijn nu zes en zeven jaar. Ruim een jaar geleden als ik mijn jongste kind een stukje kauwgom gaf slikte ze deze binnen een uur door. Niet handig leek me. Kauwgom is iets wat je darmen niet kunnen verteren. Oftewel, je kan erop kauwen, maar doorslikken is zo niet handig. Dus ze kreeg geen kauwgom meer.

Op een gegeven moment kreeg mijn zoon, die goed met kauwgom om kon gaan een stukje hiervan. Een vriendinnetje van hem zei; dit mag ik echt niet. Het is niet goed voor mij. Prima. Inmiddels kunnen mijn zoon en dochter nu allebei goed met kauwgom omgaan. Ze kauwen er uren op. Slikken het niet door. En als ze er genoeg van hebben dan gooien ze het netjes in de prullenbak. Op school mag dit natuurlijk nooooit. Want daar moet je nog weleens praten/antwoordt geven. En praten met de mond vol mag niet.

  

Mijn schoonzus eet kauwgom omdat ze daar witte tanden van zou krijgen. Hier neemt ze wel speciale kauwgom voor.

  
In het ziekenhuis, waar ik werk, krijgen de patiΓ«nten kauwgom omdat dit de spijsvertering op gang helpt. Ahaaaa. Misschien een idee bij kinderen die wat minder goed eten? Kauwgom kauwen. Daar gaat je spijsvertering sneller van werken. En dus krijg je meer trek. Daardoor ga je meer eten. Meer, natuurlijk wel gezond, eten is beter voor je lijf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s