Speelgoed opruimen…. en eten, samen met de kids.

Ik heb het al eens gehad over speelgoed opruimen/weg doen samen met de kinderen. Meestal voor de Sinterklaas of net voor een kinderverjaardag. De kasten even legen voordat de nieuwe lading komt. Zo kunnen de kinderen leren om iets af te staan. Iets te geven aan kinderen die niet veel hebben. Oftewel we geven een deel aan een goed doel. En een ander deel mogen ze verkopen op een kleedjes markt. Dan zien ze dat het centjes op kan leveren als je iets verkoopt. 

  
Tegenwoordig merk ik met een moeilijke eter in huis dat ik voorgaande ook kan toepassen met eten. Bijvoorbeeld broodbeleg. Mijn zoon vond het lekker om een boterham te eten met roomboter en een speculaas koekje. Dag in dag uit. En ineens moest hij er bijna van spugen (dit zijn woorden). En dan heb je nog een aangebroken en een volle pak speculaas koekjes in de lade. Mijn man en ik hebben hier niks mee. Gaan we in ons kopje koffie of thee dan die koekjes dopen? Suikers eten met een beetje tegenzin? Of gooien we ze weg?  Of zetten we de koekjes op de site van ; stop voedselverspilling? Ik ben toen wel gaan nadenken. Als ik deze verkeerde suikers niet wilde eten…. waarom gaf ik ze dan wel aan mijn zoon? Omdat ik allang blij was dat hij door dit foute koekje wel een volkoren boterham at met roomboter. Dit blijft natuurlijk lastig als je een moeilijke eter in huis hebt. Maar voor nu; we hebben koekjes over en een caramel spread. Ik ga ze toch maar op het internet zetten. Wie weet is er iemand blij mee. Altijd beter dan eten met tegenzin of weggooien. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s