Gezond drinken. En ook lekker voor kinderen.

Ik heb ooit al eens recepten geplaatst voor water met een gezond smaakje. Gewoon water, in Nederland uit de kraan is super gezond en lekker. 

Jamie Oliver heeft heerlijke varianten van water met een smaakje. Aangezien we met z’n allen teveel sap uit een pak drinken en frisdranken is het niet verkeerd om het roer om te gooien. Mocht je de zelfgemaakte drankjes in het begin niet zoet genoeg vinden dan kan je er wat honing bij doen. Maar vaak is het een kwestie van wennen. Als je mindert met suiker ga je wennen aan minder zoet. Kwestie van tijd en doen.

Water met komkommer slierten (met de kaasschaaf), munt takjes (even iets kneuzen) en stukjes citroen of limoen schil. De rest van je citroen of limoen persen met je hand boven je fles water. Dit een nacht in de koelkast. Voor het serveren de volgende dag vul je de fles volledig met ijsblokjes. Ziet er heerlijk gezellig uit.

  
Eigenlijk kan je alles pakken wat je aan fruit in huis hebt. Ook erg leuk om met de kinderen te kijken naar de fruitschaal of in de koelkast en hen de smaken laten bepalen. Stukjes sinaasappel of appel met bijvoorbeeld een kaneelstokje. Aardbeien of blauwe bessen (in deze tijd waarschijnlijk uit de vriezer). Een granaat appel die je altijd rijp koopt in de winkel. Deze snijdt je doormidden en dan knijp je het sap eruit boven een waterkan. Wil je je sap wat meer spice geven? Dan snijdt je met de kaasschaaf twee dunne plakken van een stuk gember. Deze even kneuzen met de hand voordat je deze bij het water toevoegt. Zo kan je elke dag heel makkelijk een kan water met een ander smaakje maken en deze in de kelkast bewaren.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s