Een (letter) boom midden in huis.

Mijn zoon zit in groep drie. Daar leren ze lezen. Heel fijn. En daar hoort huiswerk bij. Thuis oefenen met lezen met de letters die ze geleerd hebben. Om de zoveel dagen neemt meneer een papiertje mee naar huis. Daar staan dan de geleerde letters op. En van de juf moest ik deze vellen papier ophangen. Graag onderaan de deur beginnen. Want de boom wordt groot. 

  
De eerste twee papiertjes waren mooie vellen met een tekening van een boom erop.  Alles was nog wit en zwart. Oftewel, meneer had nog niks ingekleurd. Hij is nu eenmaal niet zo van het knutselen en kleuren. Ik hing de papieren op de deur in het toilet. Maar hoeveel tijd zit je nu per dag op het toilet? Van het weekend bedacht ik me ineens om de velletjes van de wc deur te halen. Met z’n allen hebben we de boom mooi ingekleurd. En deze hangt nu midden in de woonkamer. Op zich ben ik best van rust en reinheid in huis. Maar deze letters zijn nu eenmaal belangrijk om iets mee te doen. En eigenlijk staan het best gezellig in de kamer. Eindelijk een plant/boom die niet dood gaat omdat ik deze teveel water geef. En ondertussen kijkt onze dochter er nu ook nog weleens naar. Onbewust leert ook zij hiervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s