Makkelijke hapjes voor bij de koffie.

Onverwachts visite. Tegenwoordig maakt dit niets uit aangezien de winkels elke dag open zijn. Zelfs op zondag. Maar ik wil helemaal niet elke dag boodschappen doen. En toch vind ik het leuk om de visite iets lekkers voor te schotelen. Hieronder enkele tips om dit voor elkaar te krijgen waarbij je bepaalde dingen wel op voorraad moet hebben. Maar deze ingredienten zijn heel lang houdbaar. Bladerdeeg, tortilla’s, een blik appel vulling voor vlaai van de hak (of appels, kaneel en suiker), chocolade en bijvoorbeeld m&m’s en marshmallows, eieren en wat suiker en kaneel. Hiermee kan je weken vooruit!

Het eerste recept zijn appel patatjes. Ontdooi bladerdeeg. Leg dit op bak papier. Smeer daar een laag kant en klare appel compote op uit blik. Of maak zelf een mengsel van appel, kaneel en suiker ( fijn gesneden en gekookt). Leg hierop weer een laag bladerdeeg. Snijd het deeg in stroken. Smeer er wat geklopte ei over. Strooi hier wat suiker en kaneel overheen.  Zet de appel frietjes voor zo’n 15-20 minuten in een oven op 180 graden. Je kan de frietjes serveren met honing of caramel saus.  

Pak een reep chocolade. Maakt niet uit welke. Melk, puur of wit. Smelt deze in een kom. Je kan het steeds in de magnetron zetten voor enkele seconden aan en er weer uit, roeren maar en weer hetzelfde ritueel totdat de chocolade gesmolten is. Of je pakt een pan met kokend water. Daar zet je een kom in met je chocolade en zo kan je deze ook smelten. Als de chocolade gesmolten is giet je deze op een bakpapier in bijvoorbeeld een vierkante vorm.  Daarin leg je stukjes KitKat, m&m’s, marshmallows, noten, cranberrie’s of iets anders. Daarna gaat de chocolade de koelkast in voor ongeveer 35-40 minuten. En klaar. 

Volgende. Pak een tortilla. Leg daar wat appeltaart vulling op. Uit blik. Of zelfgemaakt van appel, suiker en kaneel. Rol de tortilla op. Maak er nog een paar. Smelt 30 gram boter. Smeer de tortilla’s hiermee in. Rol daarna de tortilla’s door een suiker en kaneel mengsel. Zet ze voor zo’n 20 minuten in een oven die 180 graden is. Je kan de tortilla’s serveren met een caramel saus of honing.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s