Eten wat de pot schaft

Mijn man is dol op pasta’s. Hij heeft niks met aardappels. Dit geldt inmiddels ook voor onze zoon alhoewel die wel gebakken piepers lust. Mijn dochter en ik zijn dol op gekookte aardappels met groenten en jus. Gelukkig lusten we allemaal pasta. Maar om dit nou elke dag te eten?

Ik kijk met boodschappen wat de seizoensgroenten zijn. Dat scheelt in de portemonnee. En dan hoef ik niet na te denken wat te gaan eten. Ik heb pas een grote zak aardappels gekocht. Daar heb ik in een middag een grote pan zuurkool van gemaakt. Deze vries ik in porties in. Als ik iets van een pasta voor mijn man en zoon kook bak ik voor mijn dochter en mij zuurkool op. Met een heerlijke bruine korst is deze het lekkerst. De rookworst die we erbij eten gebruiken mijn man en zoon in stukjes voor hun pasta. Op zo’n dag als deze heeft iedereen te eten wat hij of zij lekker vind. Op tafel staat een pan pasta, zuurkool, rookworst, gebakken spekjes, pesto, bakje met geraspte kaas en een schaaltje met tomaatjes. Dit alles is weinig werk wat voorbereiding betreft. In 20 minuutjes klaar. De pasta mensen mengen de pasta het vlees, tomaatjes, pesto, geraspte kaas en rookworst door elkaar. En de zuurkool mensen eten zuurkool met een korstje, gebakken spekjes en rookworst. Iedereen blij. 

Het is bewezen dat mensen en dus ook de kinderen beter eten als er verschillende kleuren eten voor hun neus staat. Dus maak een grote pan pasta. Zet de pasta ‘kaal’ op tafel. Daar omheen schaaltjes met ingredienten die je toe zou willen voegen. Laat de kinderen dit lekker zelf doen. En misschien willen ze niet teveel toevoegen. Onze zoon at in het begin kale pasta. Maar daarnaast wel veel rauwkost zoals tomaatjes, paprika en een wortel. Zo kreeg hij ook zijn vitamines binnen. 

                     
En soms kan een groente van bij de aardappels prima bij een pasta. Mijn dochter en ik gaan bijvoorbeeld voor gekookte aardappels met sperziebonen en gehaktballetjes. Dan eten mijn zoon en man rijst met boontjes, gehaktballetjes en pinda saus. En als ik zin heb in de pinda saus doop ik daar lekker mijn gehaktballetjes in. Of toch liever in de jus. Wederom een tafel vol met verschillende gevulde pannen en schaaltjes.

Ik kook trouwens vaak in grote hoeveelheden. Bijvoorbeeld een grote pan vol gehaktballen. Die vries ik in porties in. De pasta blijft ook vaak over. Dit wordt dan voor de volgende dag een pasta salade. Tortilla’s erbij opwarmen (snel klaar in de magnetron). Weer een makkelijke maaltijd. Soms gooi ik nog een tortilla in de koekenpan met geraspte kaas. Dit vinden de kids weer heerlijk…. Oh ja, had je nog tomaatjes over? Die kunnen daar ook bij. Krijg je een soort pizza. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s