De gezelligheid van de herfst in huis halen.

Ik heb persoonlijk niet zoveel met prullaria in huis. Dit is me teveel aan schoonmaak onderhoud 😁. 

                  
De herfst is begonnen. Als we gaan wandelen steken de kinderen eikels en dennenappels in hun jaszakken. Het liefst een plastic zak vol. En dan al die mooie kleuren bladeren. Die worden ook verzameld. En dan? Voorheen bewaarde ik ze in een emmer bij de achterdeur onder de overkapping. Soms kwamen ze even tevoorschijn en speelden ze ermee. Uiteindelijk was alles verrot en werd de boel weg gegooid.

                
Maar dit jaar….. Heb ik voor het weekeinde een herfst dienblad. Als we terug komen van een wandeling en we zijn blauw van de kou? Dan pakken we een mok met warme chocolade melk. Even in de magnetron. Of bij meerdere glaasjes gaat de chocolade melk in een pannetje. Wat slagroom erbij en mini marshmallows. Deze drankjes worden geserveerd op een dienblad waar mooie herfstbladeren etcetera op liggen. Als ik er vantevoren aan denk, dan pak ik op de vrijdagmorgen een paar mooie gekleurde bladeren. Deze spoel ik af. Daarna leg ik deze op de verwarming. Klaar voor het weekend. Wat nep/plastic waxine lichtjes aan. Mini pompoentjes erbij. Je kan er ook een sinaasappel bij leggen met kruidnagels erin. Dit geeft een heerlijke geur. En dit alles bij elkaar ziet er zo ‘warm’ uit. En zondagavond gaan de bladeren weer in een emmer bij de deur of in de groene kliko. We hebben genoeg op voorraad om dit nog meer weekenden zo aan te pakken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s