Herfst drankjes.

Wat zijn nou typische herfst drankjes? Voor mijn gevoel iets met appel kaneel. Vooral kaneel. Ster anijs. En iets warms. 

                
Ik denk dat op nummer een staat: warme chocolade melk. Deze kan ook in de winter gedronken worden. Ik koop dan ook als het koud weer is een bus slagroom. Een pak chocolade melk. En ik zorg voor mini marshmallows. Dit alles bij elkaar is voor de kinderen een ware traktatie. Voor de volwassen kan er nog een scheutje rum, Bacardi of Malibu bij. Eventueel wat chocolade rasp over de slagroom. Dit alles op een dienblad met wat zelf verzamelde herfst bladeren van de kinderen. Een groot feest om je warme drankje op een koude herfstdag op te drinken.

                  
Maar welk drankje is nog meer lekker voor het hele gezin? Van de zomer had ik deze al een keer geprobeerd. Een appel schillen. In stukjes snijden. Wat kaneel erover. De stukjes gaan in een 1 liter kan aangevuld met water tot de rand. Een nacht in de koelkast. De volgende dag heb je heerlijke verse appelsap met kaneel. Maar dit is wel een koude drank. Een warme herfst thee. Water in een pannetje. Appel erbij. Een kaneel stokje en eventueel ster anijs. Even laten koken. Vuurtje uit. Hoe langer je de boel laat trekken hoe sterker de smaak. Eventueel wat honing erbij en drinken maar. Een heerlijke zelfgemaakte herfst thee zonder toevoegingen. Heerlijk op een koude avond. Je handen warmen met een heerlijk geurende en smaakvolle thee.

                 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s