Familie spelletjes aan tafel.

Ik vond het vroeger vreselijk om spelletjes te doen thuis. Waarschijnlijk omdat ik niet zo goed tegen mijn verlies kon en kan. En toch zeggen ze dat het goed is voor een kind om spelletjes te doen zoals mens erger je niet en ganzenborden. Zo leren ze op hun beurt te wachten. En kwartetten en memory is een goede geheugen training.

               
Er komen weer genoeg regenachtige herfstdagen aan. De kindjes spelen meer binnen. Met Lego, knutsel spullen en nog veeeeeel meer. Er wordt vaak naar de i-pad gevraagd. Dit probeer ik zoveel mogelijk, te vermijden. Dan kom ik met een voorstel om spelletjes te doen. Die valt niet altijd goed πŸ˜”. Maar als ik dan voorstel om eerst een spelletje uit de kast te doen zoals boven genoemde en daarna een snoep spelletje, dan hoor ik weleens een volmondige ‘JA’. 

  
Pak kleine snoepjes zoals jelly beans, mini smarties, of gepofte rijst, manna. Pinda’s of rozijntjes kunnen ook. Maar het is makkelijker om iets met kleurtjes te nemen. Leg een handjevol op tafel. Een persoon gaat even naar de gang. Nummer twee en drie, of meer, wijzen een snoepje aan. Nummer een komt weer naar binnen. Die pakt een snoepje en nog een en nog een….. Net zolang tot hij of zij het snoepje pakt wat de groep had aan gewezen. Dan is hij of zij af. Soms heb je pech en heb je maar een snoepje. En soms heb je bijna alles. Als een kind heeeeel erg slecht tegen zijn verlies kan heeft hij of zij soms pech 😁. Je kan dan ook beslissen om de gewonnen snoepjes van iedereen op een hoop te gooien en daarna eerlijk verdelen.

  

Ik heb nog een vraag over dit onderwerp. Mijn dochter heeft voor haar verjaardag geld gekregen. Wij willen daarvan een leuk familie spel kopen. Heeft iemand goede tips? De kinderen zijn zeven en net zes jaar oud. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s