Samen met de kinderen boodschappen doen.

Ik begon hier van de zomer mee. De ene week mocht zoonlief mee met boodschappen doen. En de andere week dochterlief. Ik had natuurlijk wel het geluk dat er oppas was voor de thuisblijver. Gezellig met z’n tweeΓ«n boodschappen doen. Nou ja gezellig. De eerste keer dat mijn zoon mee ging had hij koorts. Maar hij wilde perse mee. Eenmaal in de winkel was hij al op. Meneer in het winkelwagentje gezet. Helemaal in elkaar gedoken dankzij de koorts. En toch had hij nog ideeΓ«n over het eten. Hij had zin in druiven. En krentenbollen. Hij keek om zich heen en noemde dingen op waar hij zin in had. Dingen die ik normaal niet zo snel zou kopen. Luste hij dat ook?

                                 
Voor mams ook leuk om nieuwe kook ideeΓ«n op te doen. Ik dacht altijd te weten wat de kinderen lekker vonden. Maar doordat ik ze nu zelf hun eten in de winkel liet uitzoeken kwam ik erachter dat er toch nog andere dingen waren die ze lusten. Het is natuurlijk niet zo dat ik elke dag kook wat de kinderen willen eten. Soms eten ze ook gewoon mee met wat de pot schaft. En vinden ze dit niks? Ze moeten altijd proeven.  Maar toch was dit een leuke manier van boodschappen doen in de vakantie. De volgende stap is ze op pad sturen met wat geld en een opdracht voor boodschappen. Maar daar heb ik nog niet genoeg voor met ze geoefend. Eerst maar eens wat vaker mee met mama en boodschappen doen. Aangezien de scholen weer zijn begonnen is dit lastig. In de herfstvakantie gaan we weer op pad. Samen boodschappen doen. Samen beslissen wat we gaan eten die dag. Soms vraag ik dit thuis al aan ze. Waar heb je zin in om te eten? Meestal noemen ze minder gezonde dingen. Moet ook kunnen voor in het weekend. Overdag wat rauwkost. Hebben ze toch de nodige vitamine’s binnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s