Samen dingen doen als man en vrouw in het huishouden.

Ik vind het op zijn tijd leuk om stukjes te schrijven. Mijn man heeft er niet zoveel mee. Hij is meer van tv serie’s volgen. Ik zelf volg helemaal niks op de televisie. Wat is dan de gulden midden weg? Wij hebben het gevonden. Mijn man kijkt zijn series op tv en ik zit naast hem met een I-pad om stukjes te schrijven. Dan zullen mensen zeggen; wordt er dan nog gepraat? Jazeker. Wij doen dit niet elke avond zo. Maar dit zijn nu eenmaal onze hobby’s. Die voeren we tegelijkertijd uit. Zijn we fijn samen. 

  
Dit geldt ook voor het huishouden. Ik was gewend alles alleen te doen. Ik werk namelijk parttime en mijn man fulltime. Dan zou ik toch niet van hem kunnen verlangen dat hij dingen in het huishouden zou doen? Heb ik lang volgehouden. Maar dat lukt niet meer. Dus hij doet nu ook dingen. 

De kinderen naar bed brengen. Dat deed ik ook altijd. Dit waren de kinderen gewend. Ze wilden ook niet eens dat papa ze naar bed bracht. Op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee. En mijn man vond het ook jammer dat hij nooit aan de beurt was. Dus hebben we de rollen gewoon een paar keer omgedraaid. En nu vinden ze de afwisseling juist leuk. 

  
Ach, en zo is het met alles in en om het huishouden. Heb je even echt geen zin om te stofzuigen…. Vraag je je partner. En dit geldt voor meerdere dingen. Alles hoeft niet strak volgens planning. Soms kan je best iets een keer overslaan. En een keer de rollen omdraaien moet ook kunnen. Ik haal wel eens een boodschap voor hem. En ga zo maar door. Heerlijk samen dingen doen en dingen doen voor elkaar. Ying Yang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s