Ik ‘MOET’ nog zoveel.

Dit is iets wat ik al veel te lang heb geroepen. Ik MOET dit en ik MOET dat! Ik MOET nog zoveel doen! Op een gegeven moment hoorde ik mezelf dit te vaak zeggen. Het viel anderen ook op. Zodra ik nu zeg M…, slik ik het woord snel in. En dan ga ik denken hoe het anders kan. Want MOET het ook echt? Vaak kunnen dingen nog best even wachten. En wat dacht je van hulp vragen? Ik heb een man die best wel wil helpen. Ik vroeg voorheen nooit zijn hulp. Maar nu wel. En volgens mij vindt hij het niet eens zo erg. Het gaat dan soms wel iets anders. Maar dat is dan maar zo. Hij is inmiddels hoofd stofzuigen in ons gezin. Dan gaat zijn koptelefoon op met muziek en meneer gaat van de zolder door naar de beneden verdieping.

  
En dan hebben we nog kinderen van zeven en zes jaar. Ik was gewend alles voor ze te doen. Dat ging sneller. En toen ze heel klein waren was dat natuurlijk ook normaal. Maar ze hebben nu een leeftijd dat ze best mee kunnen helpen. En ook een leeftijd dat ze het nog leuk vinden om mee te helpen. Mijn man is de laatste maanden meer thuis. En hij komt soms met ideeΓ«n…. Die zijn heel goed. Op een zondagochtend toen we lekker met z’n allen in bed lagen vroeg hij aan onze zoon of deze beneden de tafel wilde gaan dekken. Hij vloog naar beneden. Dan hoor je een krukje schuiven. Spullen werden op tafel gezet. Daarna werden wij geroepen. En de tafel was prachtig gedekt. Ik zag dingen van beleg op tafel staan waarvan ik dacht; dat zou ik nooit doen, wordt bijna niet meer gegeten. Het grappige is dat hij andere dingen neerzette die ze dan ineens weer lekker vonden. Dus er werd nog beter gegeten ook. Toen we klaar waren met eten vroeg zei onze dochter spontaan; nu ben ik aan de beurt. Zij heeft toen alles opgeruimd. Met een doekje de tafel schoongemaakt (alle kruimels op de grond 😁). En papa en mama konden heerlijk uitgerust genieten van een kopje koffie! Iedereen blij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s