Een alcohol vrije maand.

Een maand zonder alcohol heeft dat zin? Ja! Als je een maand lang geen alcohol tot je neemt blijft je suikerspiegel stabiel en je lever waardes verbeteren. Een maand zonder alcohol lijkt dus goed voor je te zijn. Als mensen dit hebben doorgemaakt gaan ze tot zes maanden daarna bewuster om met alcohol. Zonder alcohol slaap je ook veel beter. En er zit heel veel calorieΓ«n in een glas alcohol. 

  
Voorheen zei men dat twee glaasjes per dag moest kunnen. Daar komen ze van terug. Alcohol is gewoon toxisch. Helemaal niks tot je nuttigen is beter dan een beetje. Heel moeilijk in een tijd als deze waar een glaasje bijna normaal is bij het eten of op een avondje stappen. 

Je kan natuurlijk zeggen; ik heb mijn glaasje nodig om te ontspannen om het leuk te hebben. Maar het is gewoon niet goed voor je keel (slokdarm kanker), lever en de rest van  je lichaam. 

Vooral 55+ers hebben steeds meer te maken met een alcohol verslaving. Waarschijnlijk heeft dit te maken met meer vrije tijd en de toename van vergrijzing. Gezellig met z’n allen op een sport vereniging. Een verjaardag hier en daar. Daar komt al snel een glaasj alcohol bij. 14 glazen per week voor een vrouw en 21 voor een man is echt maximaal. Zit je hierboven dan heeft dit al snel nadelige gevolgen voor je lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s