Zwembad leeg laten lopen.

Wij hebben een traditie die de kinderen zo ontzettend leuk vinden. 

Onze zoon is in juni jarig. Meestal staat er dan nog geen (groot) zwembad. Dit in verband met visite die vaak door de tuin heen lopen. Van kinderen met fietsjes en stepjes. In gedachten zie ik ze rakelings langs het zwembad gaan of deze net raken met iets scherps. Zwembad lek. Ik wil deze ‘stress’ niet. Vandaar dat we de verjaardag eerst voorbij laten gaan. Dan kijken we naar de weersvoorspelling. Is deze meerdere dagen goed. Dan zetten we het zwembad op. We zorgen voor een zachte ondergrond. Liters water gaan in het zwembad. Chloor pillen erin. En zwemmen maar.

Begin september is onze dochter jarig. Vorig jaar was het daarna nog mooi weer. Afgelopen weekend hadden we mooi weer. Daarna lijkt het dagen en dagen matig tot slecht te blijven. Dus wat doen we dan? Op een mooie zwemdag (afgelopen weekend dus) als we de hele dag hebben genoten van ons zwembad dan trekken we aan het einde van de dag de stop eruit. Een heerlijke traditie. De kindjes blijven in het water totdat het zwembad zo goed als leeg is. En een lol dat we met z’n allen dan hebben. Normaal baal je als je zwembad leeg loopt. Maar op deze manier maken we er toch een leuk feestje van. 

  

En dan nog….. Aan het einde van de dag kwam dochterlief naar me toe; mam, ik mis het zwembad zo erg! Stiekem moet ik toegeven dat ik het met haar eens ben. Wat hebben wij een fijne warme zomer gehad. En wat hebben wij genoten van het zwemmen in ons privΓ© zwembad!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s