Screens als schutting.

Wij hebben aan de voorkant van ons huis screens. Je kan natuurlijk van alles verzinnen om in de zomer binnenshuis de warmte van de volle zon tegen te houden. De gordijnen kunnen dicht en je kan rolluiken aanschaffen. Maar dan wordt het vaak zo donker in huis. En de zon schijnt niet voor niks. Ik vind hetbom gezellig om hier iets van te zien. Maar de warmte wil je op een gegeven moment toch echt wel buiten houden na een paar warme dagen. Dus kozen wij voor screens. Je kan niet van buiten naar binnen kijken. Maar wel andersom. De warmte blijft grotendeels buiten en ondertussen heb je bijna gewoon daglicht binnen. Achter het huis hebben we een overkapping. Helemaal perfect. Wij eten/leven daar bijna de helft van het jaar. En als het regent en de temperatuur is lekker? Dan zitten wij daar nog steeds. In het begin had ik douche gordijnen hangen.

  
Die zie je op de foto hierboven nog steeds helemaal aan het einde. Ik blijf ze gezellig vinden 😁. Een beetje een huiskamer idee. Maar als het ging waaien dan vlogen ze echt om je oren. Niet handig om regen en wind vrij buiten te zitten. 

Een paar maanden geleden hoorden mijn man en ik dat je screens ook kon gebruiken bij een overkapping. Na enige informatie hebben wij deze aangeschaft. Geweldig. Nu zitten we nog meer buiten. Een druk op de knop en je zit in de avond lekker buiten als het wat koeler is. En je kan door de screens heen kijken. Dus de rest van de tuin is nog steeds in zicht. Het materiaal is een soort plastic, dus makkelijk schoon te houden. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s