Zitverhogers in de auto.

De kleinste kindjes worden vervoerd in een maxi cosi. Nooit voorin als de airbag nog aan staat. Het liefst moeten de zitjes zo vastgezet worden zodat de kinderen tegen de rij richting ingaan. Dus met de rug richting de voorkant van de auto. Dit is beter bij een frontale aanrijding voor hoofd en nek. Kinderen die boven de zitting van het stoeltje uitkomen moeten over in een andere stoel. Dat geldt ook als het gewicht boven de dertien kilo komt.

  
Dan krijg je de groep van 9 tot 18 kilo. Ze kijken dan wel in de rij richting. Vaak hebben deze stoelen een eigen gordel systeem. De stoel zelf moet wel stabiel vast zitten met de gordel van de auto.

Van 15 tot 36 kilo gaan de kinderen op een zitverhoger. Die heb je in twee soorten. 

  
Op het plaatje hierboven hebben de kinderen alleen maar bescherming dankzij de gordel van de auto en deze stoelverhoger. Voor de grotere kinderen prima. Maar voor de kleinere kinderen is dit niet voldoende. Dan is het toch beter om een stoel aan te schaffen met zijwaartse bescherming. Maar dit alles is niet niks. 

Een Maxi cosi. Een stoel met een driepuntgordel systeem. Dan de stoelverhoger met zijwaartse bescherming. En als laatste de stoelverhoger. Een behoorlijk bedrag wat je hiervoor betaald. Maar als je dit kan betalen….. Veiligheid is toch wel erg belangrijk voor je kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s