Airco of een ventilator?

Ik denk dat dit vooral heel persoonlijk is. En daar komt bij dat een airco niet voor iedereen betaalbaar is. 

Op de zolderkamer van onze zoon hebben we een airco laten plaatsen. Deze kamer heeft een plat dak, een wand van glas met de hele dag zon erop (als deze schijnt) en het is een hoekwoning. In het voorjaar is het al snel rond de 31 graden. En nu in de zomer zelfs met de rolluiken de hele dag dicht is het al snel 36 graden. Best heel warm om in te slapen. Er is helaas in huis geen andere extra slaapkamer over buiten de zolder om. Zodra we het geld hadden hebben we meteen een airco aangeschaft en laten plaatsen op zolder. En met deze zomer is het een heerlijke luxe waar veel van genoten wordt. Soms ging onze dochter zelfs bij hem op de kamer. Omdat het hele huis warm werd van de zon. Kindjes blij. Samen logeren. En dan zijn ze in de avond nog weleens aan het keten samen. Maar daarna slapen ze lekker (gekoeld) de hele nacht door en uit. 

Om nou nog een airco aan te schaffen voor de boven verdieping is een beetje te duur. Dus mijn man en ik slapen met een ventilator op onze kamer. De eerste dagen als ik deze aanzet moet ik altijd wel weer wennen. Het geruis de hele nacht door. Maar daar wen je aan. Het koelt heerlijk af dankzij de wind. In het begin van de avond slaap ik met een laken. En aan het einde met een dekbed. Van muggen hebben we geen last. Die houden niet van wind. 

Wat zijn nou de voor en nadelen? Lastig te zeggen. Dat ligt denk ik vooral aan je portemonnee. Een groot nadeel van een airco is met zo’n prachtige zomer als deze dat de stroomrekening toch best wel oploopt. Maar dan slaap je wel lekker in een frisse kamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s