Suiker verslaving.

Dit is me een onderwerp. Een heel lastig verhaal.                          

 

Iedereen weet dat suiker niet goed voor je is. Maar op de een of andere manier is het toch oh zo lekker. En heb je er af en toe ook zo’n enorme behoefte aan. Ik heb een tijd geleden geprobeerd om van de suikers af te komen. In het begin had ik bijna afkick verschijnselen. Hoofdpijn. Visioenen van snoep. Maar na een week vroeg mijn lichaam niet meer om suiker. Inmiddels eet ik geen snoep. Maar wel bijvoorbeeld een ijsje samen met de kinderen. Verder eet ik vooral vers fruit en groenten. Af en toe een pakje van bijvoorbeeld  een burrito mix. Daar zit vast suikers in. Dat moet dan ook wel kunnen. En op een verjaardag neem ik soms een gebakje. Maar vaak ook niet. Ik heb gemerkt dat als je even door de zure appel heen bijt door een week geen suiker te eten dat je lichaam er daarna ook niet meer naar vraagt. Het is dus even heavy/zwaar. Maar daarna een makkie. 

En als ik dan kijk naar het schema van hierboven dan schrik ik gewoon weer. Ik weet dat er in red bull veel suiker zit. Maar dat dat bijna net zoveel is als in een halve liter cola 😳. En ook bijna net zoveel als in een pakje capri sun. Dat sapje in een klein pakje wat waterig smaakt?! Dan schrik ik echt. Wij worden met z’n allen zo voor de gek gehouden door een coca cola industrie en Unilever!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s