Aardbeien en asperges invriezen.

Het is weer de tijd van verse aardbeiden en asperges. Heerlijk.

  
Op de markt koop ik soms dozen vol aardbeien voor weinig geld. Het zijn er soms zoveel dat wij ze als gezin niet in een dag op kunnen eten. Ik zet dan overdag al een heerlijke flinke portie op tafel. Daarna heb ik nog een portie appart  gehouden voor in de smoothie na het avond eten. Met een beetje geluk kan ik nog wat bewaren voor de dag daarna. Heerlijk s’morgens op een beschuitje….. En de rest? Die maak ik schoon en gooi ik in de vriezer. Goed te gebruiken voor smoothie’s. Of eventueel in de yoghurt.

  
Wij gaan niet zo vaak richting Duitsland voor goedkope drank en vlees. Vorig jaar waren we daar rond deze tijd in verband met de verjaardag van onze zoon. Bij de Reaal stond een dame voor de supermarkt die voor heel weinig geld aardbeien en kilo’s asperges verkocht. Zoooo goedkoop. Inmiddels weten we nu wat we met de aardbeien kunnen doen. En de asperges? Ik weet genoeg heerlijke recepten. Die kan iedereen vinden op het internet. Van gekookte asperges, tot aan soep, in een salade, gefrituurd en gewokt of gegrild. Maar hoe bewaar je 3 kilo voor een paar euro? Het lukt mij niet om die binnen een week op te eten hoe lekker ik ze ook vind. 

  
Schil de asperges goed. Snijd een flink stuk af van de onderkant. Neem je deze twee stappen niet serieus dan heb je kans dat je strengen tussen je kiezen en tanden hebt zitten. Heb je de asperges goed ‘kaal’ geschild dan kan je ze eventueel in stukken snijden. Maar dit laatste proces hoeft niet perse. Je pakt een diepvries zakje. Daar stop je een portie asperges in. Je giet er een klein beetje kraan water bij. En dan vries je deze portie in. Wanneer je weer eens zin hebt in asperges in welke vorm dan ook kan je ze een dag van te voren ontdooien in de koelkast. Daarna kan je het asperge gerecht maken wat in je planning zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s