Oud(er) worden.

We hopen dit met z’n allen natuurlijk mee te mogen maken: oud worden op een leuke manier.

  

Mijn kindjes vragen nog weleens: hou oud wordt jij mam? En pap? Wat kan ik daarop zeggen? Ik hoop natuurlijk heel oud. En dat we als gezin zolang mogelijk bij elkaar mogen zijn! Helaas hebben we die garantie niet. Ik kan mijn kinderen dan alleen meegeven dat hun ouders nog jong zijn en waarschijnlijk nog lang te leven hebben. Maar wie zegt dat dat de waarheid is? Een vriendin van me vertelde dat de baby’s van nu ongeveer 100 jaar gaan worden! Daar heb ik geen beeld bij met al dat overgewicht. De gemiddelde leeftijd van vrouwen en mannen die nu overlijden is rond de negentig jaar. Dan kom ik uit niet zo’n beste familie. Want de meesten hebben deze leeftijd niet gehaald.

En opa en oma. Hoe lang leven die nog? Deze laatste levensvraag is een vraag die mijn zoon regelmatig aan ons vraagt. Pfew. Dit blijft heel lastig om te beantwoorden. Ik heb gewoon geen antwoorden op deze levensvragen. Gelukkig hebben onze kindjes nog weinig mee hoeven te maken wat betreft sterfte gevallen in de familie. 

Van de week vroeg mijn zoon aan paps hoe oud deze was. Hij zei: 33 jaar. En op de vraag hoe oud mama was zei paps: 106 😁. Toen schrok mijn zoon. Maar dat kan niet want dan is ze al dood 😳.

Vorige week was ik op de verjaardag van mijn neefje. Die werd 18 jaar. Ik weet nog precies hoe de dag verliep toen hij geboren werd. En dan nu alweer 18…. De tijd vliegt voorbij.

Wat kan je je kinderen mee brengen over het leven? Probeer zoveel mogelijk te genieten van de mooie momenten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s