Zelf patat 🍟 friet 🍟 maken.

Gisteren, 5 december hebben mijn broer, zijn gezin en ik bij mijn ouders patat friet gegeten. Ik heb geen zin in de discussie hoe je het moet noemen.

Mijn broer en een vriend van hem hadden afgelopen zomer aardappels πŸ₯” in hun moestuin. Veel. En ze groeiden als een malle. Gerooid. Bij mijn ouders in de koude kelder gelegd. Vorige week hebben mijn ouders ze geschild en gesneden tot patat friet. Een keer voorgebakken. Koud laten worden. Droog deppen en hup de vriezer in.

Gisteren was het zover. Ze werden gebakken. In zonnebloem olie en frituur olie. Je zag het verschil. De laatste werd donkerder van kleur. Ik proefde ook het verschil. Maar beidden even lekker. Volgens mijn broer is zonnebloem olie beter voor het milieu.

Het was weer een gezellig avond. Mijn neef en nicht konden ook zowaar komen in hun drukke studenten leven.

Hierboven mijn patat friet snijder. Ik had laatst aardappelen over. Tweede zak was gratis. Nu heb ik een voorraadje in de vriezer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s