Eva en school.

De meeste kinderen moeten wennen aan de middelbare school. Vorig jaar Daan. Nu Eva. Het liep een beetje mis met haar inlog codes. laptop werkte in het begin niet. Introductie dagen waren drama. Geen strak schema. Voor de een leuk. Voor een kind met autisme niet leuk.

Maar daarna ging(en) Eva (en ik) ervoor. Samen pakten wij haar tas in. Soms op goed geluk πŸ€. Omdat wij niet wisten wat de afkortingen betekenden.

Eva begon op een vrijdag naar mij te appen. Mama, ik wil maar huis. Ik trek het niet meer. Gelukkig hadden de school, haar vader en ik al een fijn gesprek gehad. Eva mag niet β€˜zo maar’ naar huis. Dat kon nog in groep 8. Maar nu echt niet meer! Helaas denkt Eva dat ze niet hele dagen naar school kan. Dat zit nog in haar hoofd. Waarom? Ook weer een lang verhaal.

Eerst was ik de pisang. Toen haar vader.

Dat dus. En dan belt de docent. Eerst naar mij. Maar ik was aan het werk. Ik druk haar weg op mijn telefoon. App naar Eva. Bel papa. Toen zei de docent; Eva is ziek. Zucht. Geloof mij (zei haar vader) ze denkt dat ze ziek is. Een uur later belde de docent weer. Eva is echt heel erg ziek. Geloof mij, not. Ze moet echt op school blijven. Eva hield gelukkig vol.

Inmiddels had Eva door dat papa en mama haar niet van school gingen halen. Afgelopen vrijdag dit. Eva dacht; ik heb nog een opa…..

Gelukkig gaf mijn vader ook niet toe. Als ik kijk naar afgelopen jaren. De kleuterschool periode waren echt een β€˜hel’ voor Eva. Elke dag om 8:30 en 13:00 als zij naar school ging huilde zij. Ik wist later pas waarom. Zij had de meest afschuwelijke juf die je je maar kon bedenken! En dat voor een kind met autisme en een laag IQ (wat wij toen nog niet wisten). In groep drie gingen Eva haar ouders scheiden. Mams kreeg borstkanker. In groep vier Eva scoliose en een corset. Daardoor veel onderzoeken. Had ze wel of niet Marfan? Oftewel vaak ziekenhuis gebeuren soms onder schooltijd. Daarna een gebroken arm. Een open beenwond (elke week twee maal naar de huisarts, drie maanden lang). Operatie rug. Eva is dus nooit elke week hele dagen naar school geweest. Nu wel. Dat is even wennen. En dan is ook nog eens alles nieuw. Voor het eerst sinds tijden fietsen en gymmen. Nieuwe school. Nieuwe klasgenootjes en leraren. Alles is nieuw. Voor elk kind wennen. Voor Eva extra wennen. Eva weet inmiddels dat ze elke ochtend misselijk is. Ik hoop dat dit tijdelijk is voor haar. We gaan het zien. Ik geef haar elke dag weer een grote schouderklop als ze na veel appen (van ik ben echt ziek) toch op school is gebleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s