Wat aardig ❀️.

Net voor de feestdagen liepen mijn dochter, haar vriendinnetje en ik s’avonds over straat. Wandelen is gezond. Wij zagen steeds een meneer β€˜alleen’ zitten. Ik wist ook van een dame hier om de hoek dat zij vaak alleen was. Dus wij hadden een kaartje voor deze mensen geschreven. Als ze een praatje wilden maken of een kop koffie komen drinken, waren ze welkom hier. Of wij konden ook bij hun komen. Geen probleem.

Belt er gisteren iemand aan. De zoon van de mevrouw om de hoek. Dat hij het enorm waardeerde dat wij op visite wilden komen. Zijn moeder was al 92 jaar. Vermaakte zich redelijk β€˜alleen’. Maar het is moeilijk om een praatje met haar te maken. Ze praat vooral over vroeger. Mocht ik haar van de zomer in de tuin zien zitten dan kon ik zeker proberen een gesprek te voeren.

Dat doet mij denken aan dat ik ooit een oma had geadopteerd. Mijn opa’s en oma’s waren op een gegeven moment overleden. Ik ging daar bijna elke vrijdag op visite. Als ik een keer niet was geweest kreeg ik te horen als ik binnen stapte; leef je nog? Hahaa, leuke binnenkomer. Anyway, ik ging naar een bejaardenhuis en vroeg of ze een eenzame opa of oma hadden. Ik kreeg eerst een intake gesprek. Daarna een oma. Mevrouw Smit. Zij praatte ook veel over vroeger. Dan bekeken wij foto’s. Op een gegeven moment was ik zwanger van mijn zoon. Ik dacht toen nog, misschien leuk als ik hem meeneem. Of zou dat te druk zijn? Ze ging toen namelijk best hard achteruit. In mijn zwangerschapsverlof kreeg ik een telefoontje. Ze was met spoed geopereerd en helaas overleden. Ik kreeg nog een kaart van de familie om mij te bedanken voor de bezoekjes.

In de supermarkt maak ik vaak een praatje met ouderen. Nu met mondmasker is dit wel lastiger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s